Recepten

Ovenschotel met kabeljauw en pasata

 

Ovenschotel met kabeljauw en pasata - mrscurlyblog.wordpress.com (1)

Wij houden van onze koolhydraten. Pasta’s, rijst, aardappelen, …. *omnomnom*
Alles waar die kont maar in volume van verdubbelt, gaat met plezier die mond in.
Zo ook dus aardappelen. Op gelijk welke manier klaargemaakt, wij eten ze met plezier op.

Dit gerecht is een win/win op meerdere vlakken dus voor ons: ons patatjes zitten erin, maar als tegenwicht toch nog een stuk gezonde vis, er wordt een boel pasata over gegoten en bovenal: er is niet veel werk aan en ’t is rap klaar.
Maakt deze momma uber happy 😉

Wat hebben we nodig voor 5 à 6 personen?
  • 6 à 7 stukken kabeljauw (hangt er ook vanaf hoe groot de stukken zijn natuurlijk. Hoe groter, hoe minder het aantal stukken)
  • aardappelen, in schijfjes gesneden (het precieze aantal weet ik niet, want wij eten daar veeeeel van. Ik ben dus blijven schillen en snijden totdat ik wist dat een normaal gezin er 2 dagen van kon eten)
  • pasata (hoe meer, hoe liever. Reken maar op een minimum van 500 gr.)
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • peper
  • boter
Hoe maken we het?
  • Kook eerst de aardappelen. Anders eindig je met overgare vis en nog rauwe aardappelen. Eikes.
  • Vet een ovenschotel in met wat boter en doe er wat van de pasata in. Leg daar de aardappelen (gaar èn, vaneigenst, afgegoten) op en kruid met nootmuskaat.
    Terug een laagje pasata erover en dan schik je de kabeljauw erop.
    En, je raadt het al: doe over de vis nog maar een sh*tload pasata.
  • Kruid met nog wat peper en veel peterselie en hop, ongeveer 40 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.
  • Smakelijk!

Tip: Altijd lekker met een sla’tje bij 😉

Klik, klik, klik! → Ovenschotel met kabeljauw en pasata – mrscurlyblog

DSC_0293

DSC_0286

kusJe kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

 

Advertenties

7 gedachten over “Ovenschotel met kabeljauw en pasata

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s