Recepten

‘Champagne-kip’

champagne-kip-mrscurlyblog-wordpress-com

This woman loves her chicken.
Echt wel.
Ik zou het zo goed als dagelijks kunnen eten.
Dat en pasta.
Wat zou ik nu niet elke dag kunnen eten eigenlijk?!

Ik vind het wel niet altijd zo evident om het ‘bezoek-proof’ te maken. You know, als je bezoek hebt en je wel een beetje wilt uitpakken met iets lekker op tafel.
Dan kom je niet aanzetten met een half uitgedroogd stuk kipfilet en wat gekookte aardappelen toch?

‘Champagne-kip’ to the rescue! Eet je net als ik zo graag kip? En wil je wel iets lekkers op tafel toveren maar er geen uren voor in de keuken staan zwoegen?
Dan moet je dit eens proberen!
Wedden dat jouw bezoek meer dan één compliment gaat geven? 😉
You can thank me later.

dsc_0229

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

  • 4 kipfilets
  • 3 sjalotten (fijngehakt)
  • 200 ml champagne (of cava 😉 Als er maar alcohol en bubbels inzitten)
  • ongezouten boter
  • 500 gr champignons (in stukjes)
  • 2 à 3 el dragon (versnipperd. Of gedroogd als je geen verse hebt)
  • een beetje citroensap

Start cooking, woman!

  • Verwarm de oven voor op 190°.
  • Zoek een pan die ook in de oven mag als je dat hebt en zet ze op het fornuis.
  • Bak de kipfilets een viertal minuutjes aan iedere kant in olijfolie, boter, kokosolie, … whatever works for you.
  • Haal de kip even uit de pan en zet opzij. Opgepast met loslopend wild in de vorm van honden en katten.
  • Stoof de sjalotjes ongeveer een minuutje in dezelfde pan (jeej! Afwas uitgespaard!).
  • Doe de champagne bij de sjalotjes en ga nu even met een houten lepel of spatel over de bodem van de pan en schraap alles maar los. Beetje smaken mengen enzo.
  • Doe nu de kip terug bij de sjalotjes en de champagne en roer alles goed om.
  • Zet uw panneke een twintigtal minuten in de oven. Vergeet niet tussendoor af en toe wat vocht over de kip te scheppen. We gaan namelijk voor een sappig stuk vlees, geen uitgedroogd stuk leer.
  • Neem een andere pan (sh*t, extra afwas) en smelt daar wat ongezouten boter in en bak de champignons tot ze gaar genoeg zijn volgens jou. Voor mij moeten die echt wel bijna overgaar zijn.
  • Als de kip klaar is doe je er gewoon de champignons en de dragon bij en besprenkel je alles met een beetje citroensap. Kruid eventueel nog wat bij met peper.
  • Zet u neer en geniet van één van de beste stukskes kip dat ge ooit gaat gegeten hebben 😉

*Opdienen met rijst. Of pasta. Of iets anders dat je graag eet 😉 *

Printen maar! → champagne-kip-mrscurlyblog-pdf

Smakelijk!

dsc_0225

kus
Je kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

Advertenties

5 gedachten over “‘Champagne-kip’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s