Recepten

Gegratineerde zalm met mascarpone

gegratineerde-zalm-met-mascarpone-mrscurlyblog-wordpress-com

Eten jullie koters ook niet zo heel graag vis?
Hier hebben we eentje rondhobbelen die er niet zo gek op is. En aangezien de tijden waarin we hem konden wijsmaken dat het ‘een soort vlees’ was zo goed als achter ons liggen, moesten we op iets anders komen.
Gelukkig voor ons eet het kind immens graag kaas.
Dan gratineren we de vis maar, dacht ik.
Zo gezegd, zo gedaan. En wat een succes was het!
Gecombineerd met aardappelpuree en zoonlief vroeg zelfs nog een tweede portie!
Bij deze, wil je jouw koters ook aan de vis brengen? Probeer dan eens deze 😉

Wat hebben we nodig voor 4 personen?

  • 4 à 5 zalmsteaks
  • 6 preiwitten (in ringetjes gesneden)
  • 250 g mascarpone
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • peper (en eventueel zout)
  • paneermeel
  • gratin kaas (en eventueel nog gemalen grana naar smaak)

Alez hup, in uwe keuken! 

  • Neem de grootste kookpot die je in huis hebt.
    Neen, groter. Nog groter… Ja, die dus.
    Smelt wat boter in de pot en doe er de prei in, kruid met wat peper (en zout) en laat een vijftal minuutjes stoven.
    Vergeet niet af en toe de prei om te roeren!
  • Leg dan de zalm mooi naast elkaar op de prei. Doe er nog wat peper op en giet er een beetje water bij.
    Deksel erop en laat een 20 à 25-tal minuutjes garen.
  • Ondertussen kan je de mascarpone, het ei en de melk loskloppen tot een glad mengsel.
    Je dacht dat je ondertussen op je kont ging kunnen zitten, hè? Nope.
  • Nadat de zalm gegaard is, neem je hem uit de pan (voorzichtig, want die toestanden donderen direct uit elkaar) en doe je ongeveer 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Meng alles goed en laat even opwarmen.
  • Neem een ovenschotel en smeer die in met wat boter, leg er de prei in, leg daarover de zalm en doe de rest van het mascarponemengsel erover.
    Doe daarover de gratin kaas (doe maar lekker veel. Kids love a lot of cheese. So do we.) en bestrooi met nog wat paneermeel.
  • Zet de schotel nog enkele minuten onder de grill totdat er een korstje wordt gevormd.
  • Voila! Dien op met aardappelpuree (kan je leuke torentjes mee maken: aardappelpuree, daarop de prei en dan de zalm 😉 ) en je hebt een kidsproof, maar gezonde maaltijd 😉

Smakelijk!

Het recept printklaar in pdf-formaat 😉 : gegratineerde-zalm-met-mascarpone

dsc_0210

kus
Je kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

Advertisements

3 gedachten over “Gegratineerde zalm met mascarpone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s