Recepten

Banaan-notencake

banaan-notencake-mrscurlyblog-wordpress-com

Er zitten bananen in.
En noten.
Het is dus gezond.
Nèh.
Het feit dat er ook een sh*tload suiker en boter in zit negeren we even.
En dat doe je met plezier als je van deze cake proeft. In één woord: zalig!

Haal dus die keukenrobot (of handmixer) vanonder het stof en begin eraan!

We hebben nodig:

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 2 geplette (rijpe) bananen
  • 75 g geplette walnoten

Hoe maken we het?

  • Klop de eieren schuimig samen met de suiker en de vanillesuiker. (Jeej! Je hoeft de eieren niet te splitsen!)
  • Smelt de boter en mik die vettige drek bij de eimengeling.
  • Zeef de bloem over het beslag en spatel dit eronder.
  • Doe de geplette banaan en de geplette walnoten (liefst zonder schaal 😀 ) bij het beslag en meng dit er zachtjes onder.
  • Doe alles in een beboterde cakevorm en zet voor een minuut of 40 à 45 in de voorverwarmde oven (180°).
  • Eens de cake is afgekoeld: AANVALLEN!

banaan-notencake-pdf

dsc_0069

kus
Je kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

Advertenties

14 gedachten over “Banaan-notencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s