Recepten

Italiaanse zeewolffilet

Italiaanse zeewolffilet

In mijn maandoverzicht van maart had ik het al beloofd: dit receptje zat er al aan te komen 😉

Laat je vooral niet afschrikken door de ingrediënten (en dan vooral door de vis), ik vond alles gewoon in de Aldi en in de Delhaize.
Buiten de vis dan, daarvoor moest ik naar de markt. Maar dat was nu ook niet bepaald tegen m’n zin 😀

Het is een heel eenvoudig gerechtje (what else?), maar, en ik quote Husband, ‘restaurantwaardig’.
De volgende keer dat wij bezoek over de vloer krijgen, staat dit dus zeker op de menu.
Gegarandeerd succes.
Zelfs koter nr. 3 die normaal gezien niet zo gek is op vis, vond het zeer geslaagd.

Wat hebben we nodig? (voor 4 pers.)

  • 4 stukken zeewolffilet (dit mogen redelijk lange stukken zijn, we gaan ze namelijk ‘opvullen’ en dubbel vouwen)
  • 10 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes geknipt (eventueel met basilicum)
  • 16 kerstomaatjes, verdeeld in kleine trosjes van 4
  • 2 sjalotten, versnipperd
  • 3 el groene pesto
  • geraspte mozarella
  • 1,5 dl lichte room
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • sausbinder

‘Start cooking, woman!’

  • Verwarm de oven voor op 190°.
  • Leg de zeewolffilets open met de mooiste kant naar onder. Leg op de helft van elke filet wat stukjes zongedroogde tomaat en geraspte mozzarella. Vouw ze dan dicht en druk goed aan.
  • Leg ze in een ovenschotel waarna je er de sjalotjes rond verdeeld en de witte wijn over giet.
  • Kruid met de Italiaanse mix en zet 25′ in de oven.
  • Doe er na 10′ de kerstomaatjes bij, besprenkel met olijfolie en kruid met de Italiaanse mix.
  • Here comes the tricky part: als alles bijna klaar is, doe je het kookvocht uit je ovenschotel in een brede pan. Het wordt dus een beetje prutsen.
    Ik haalde eerst al mijn vis en tomaatjes uit de ovenschotel, legde die op een bord, goot het kookvocht in de pan en legde dan de vis en tomaatjes netjes terug in de ovenschotel om terug, onbeschadigd, in de oven te kunnen schuiven 😉
  • Breng het kookvocht aan de kook en laat een tweetal minuutjes verder koken.
    Voeg dan de pesto en de room toe en laat een minuutje koken.
    Bind alles eventueel met sausbinder.

Wij aten dit met pasta. Super!

Leg de vis op een bordje, wat pasta erbij, tomaatjes erop en saus errond. Voilà!
Bon appétit!

 

Untitled design (3)
Je kan me ook volgen op FacebookInstagram en Bloglovin’!

 

 

 

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s