Recepten

Quiche met broccoli en geitenkaas

De microben hebben ook ons gevonden. Yep, ten huize Desnyder is bibi ook gesneuveld. Geen griep (Halleluja!), maar een ferme uit de kluiten gewassen verkoudheid doet me op mijn benen wankelen.
Maar daar sta je dan, als mama èn ziek, er moet natuurlijk wel gekookt worden! Dan komt dit receptje geweldig goed van pas! Een minimum aan werk, maar wel superlekker!
Des te meer tijd om verder te snotteren in de zetel 😉

Wat hebben we nodig voor 1 quiche (hier ‘voederde’ ik Husband, onze jongste bengel en mezelf mee):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gr volle yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 broccoli
  • 1 potje geitenkaas (ong. 125 gr)
  • 3 trostomaten of enkele kerstomaten
  • 1 el pesto
  • zout en peper

Hoe maken we het klaar:

  • verwarm de oven voor op 16O°
  • snij de broccoli en kook hem zo’n drietal minuten. Laat deze goed uitlekken!
  • rol het bladerdeeg uit in een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in
  • meng dan de eieren, pesto en yoghurt en kruid naar smaak
  • snij de tomaten in kwartjes
  • leg de broccoli en de tomaten in de taartvorm. Doe er de yoghurtmengeling over en bedek met stukjes geitenkaas
  • bak een 25-tal minuten (ik liet er hem nog een vijftal minuutjes extra in staan op 190°, maar dat is natuurlijk afhankelijk van oven tot oven)

Zie je, helemaal niet veel werk! En met al die zieken op dit moment…. je zal het nodig hebben, een eenvoudig gerecht 😉

Smakelijk!

Follow me on Facebook and Bloglovin!

Advertenties

4 gedachten over “Quiche met broccoli en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s