Recepten

Appel/kaneelcake

20160124_141514 aangepast

Wat is er lekkerder dan cake die zo vers gemaakt is dat je hem nog warm kunt opeten? Niks toch? 😉 En dan hebben we het nog niet gehad over hoe geweldig je huis ruikt na zo’n bakuurtje!

Dit receptje is eens iets anders dan de ‘gewone’ vanillecake. Hier zijn we er allemaal compleet weg van!

Ingrediënten:

  • 200 g boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • 1 el paneermeel

Verwarm je oven voor op 180°.
Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom en mix tot een romig mengsel.
Mix er 1 voor 1 de eieren door en mix dan nog 1 minuut tot een glad en luchtig mengsel.
Voeg daarna in porties de bloem erbij en mix nog 2 minuten goed door op de hoogste stand (Nu kan je nog niet proeven van je mengsel :p ).
Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng dit met de kaneel en wat bloem.
Spatel de appeltjes door het beslag en giet alles in de cakevorm (die je hebt ingevet en bestrooid met paneermeel).

In de oven voor een uurtje (ondertussen draai je een latte macchiato in elkaar 😉 ) en daarna: SMAKELIJK!

 

Advertenties

3 gedachten over “Appel/kaneelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s